Condiții de returnare

Potrivit Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), în cazul produselor fără defecte avem dreptul de a preschimba produsul cu unul similar sau de o calitate mai bună, cu achitarea diferenţei de preţ, dacă nu-l putem utiliza conform destinaţiei. Totodată, dacă produsul nu poate fi schimbat, consumatorul are dreptul să solicite să i se restituie banii. 

În cazul în care produsul are defecte, consumatorul poate cere repararea gratuită a acestuia. Totodată, în cazul achiziționarii unui produs cu defecte clientul are dreptul să ceară înlocuirea acestuia cu unul similar, dar de calitate sau returnarea banilor achitați pentru acel bun.

Consumatorul are dreptul să ceară înlocuirea produsului de calitate corespunzătoare în decurs de 14 zile calendaristice, exceptînd data procurării.

Dacă ați cumpărat un produs online cu livrare la domiciliu, aveți, de asemenea, dreptul de a anula și returna comanda în termen de 14 de zile*.

Notă: returul se face fizic de către client pe adresa str. Voluntarilor 15!

 În cazul în care la momentul adresării consumatorului unitatea de comerţ nu dispune de un produs identic celui returnat, consumatorul este în drept să ceară restituirea sumei plătite pentru produs. În astfel de cazuri, cumparatorul prezintă bonul de casă sau un alt document care confirmă actul procurării produsului, împreună cu produsul vîndut, iar vînzătorul primește produsul respectiv şi restituie suma plătită.

Notă: Înlocuirea produsului de calitate corespunzătoare se efectuează dacă acest produs nu a fost utilizat  (şi-a păstrat aspectul exterior, sigiliile şi etichetele), proprietăţile de consum.

  Regulament de înlocuire a produselor, fără termen de garanţie

1.     Termenul stabilit pentru depunerea reclamaţiilor privind deficienţele produselor pentru care nu este stabilit termen de garanţie este de 30 zile de la data vînzării acestora. 

2.     Produsele de sezon (încălţăminte, articole vestimentare, produse din blană  etc.) procurate pînă la începerea sezonului respectiv, termenul de garanţie se calculează de la începutul sezonului corespunzător, pentru perioada de iarnă de la 1 octombrie, pentru perioada de vara de la 1 aprilie. Reclamaţia se depune la vînzător, care este obligat să o primească şi să o soluţioneze, daca este depusă în acest termen.     

3.     Data achiziţionării produsului se stabileşte în  baza bonului de consum sau  oricărui alt document care confirmă achiziţionarea produsului sau în baza altor mijloace care pot permite stabilirea datei şi a locului de achiziţionare.

4.     Reclamaţiile consumatorilor se primesc doar în cazul în care aceştia prezintă, împreună cu produsul reclamat, elementele necesare identificării înscrise pe etichetă, ambalaj sau imprimate pe produs.

5.     Reclamaţiile întemeiate şi înaintate, în termenul stabilit la pct.1 al prezentelor Reguli, referitor la produsele necorespunzătoare pentru care nu este stabilit termen de garanţie, vor fi soluţionate de vînzător prin înlocuirea imediată a produselor cu deficienţe cu altele de calitate corespunzătoare sau prin restituirea contravalorii acestora.

 

LISTA PRODUSELOR, CARE NU POT FI ÎNLOCUITE CU UN PRODUS SIMILAR

    1. Confecţii şi articole din tricot (articole de lenjerie de corp, lenjerie de pat, articole de ciorăpărie).

    3. Articole de igienă individuală (periuţe de dinţi, piepteni, agrafe, bigudiuri, pensete, aparate de ras manuale sau electrice şi alte articole destinate pentru îngrijirea corpului).

    4.  Articole de parfumerie şi cosmetică.

    5. Mărfuri textile (ţesături din bumbac şi tip bumbac, in şi tip in, lînă şi tip lînă, mătase şi tip mătase, panglici, bandă de bordură etc.).

    6. Cabluri (conducte electrice, cabluri, şnururi).

    7. Produse şi materiale din mase polimerice ce au contact cu produsele alimentare, inclusiv cele jetabile (veselă şi accesorii pentru servitul mesei şi bucătărie, ambalaje, articole pentru păstrarea şi transportarea alimentelor (canistre, bidoane)

10. Jucării

Regulamentul procedurii de retur:

Pentru produsele returnate in magazin sunt necesari urmatorii pasi:

Clientul preda produsul in magazin cu toate componentele, accesoriile, inclusiv manuale si certificate de garantie, obligatoriu insotit de factura/ bon fiscal si de dovada platii, in baza unui proces verbal de predare primire.

esuper.md va face o evaluare a starii produsului, inclusiv in ceea ce priveste componentele si accesoriile acestuia. Evaluarea produsului predat in magazin se va face pe loc de catre consultantul in vanzari.

In cazul in care plata comenzii s-a facut cu un card bancar, rambursarea se va face prin aceeasi metoda de plata in cel mult 3 zile de la data la care esuper.md intra in posesia produsului returnat.

In situatia returului in magazin, daca clientului opteaza pentru inlocuirea produsului returnat cu un alt produs disponibil la vanzare, clientului i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea returului si pretul noului produs (sau, dupa caz, va achita diferenta de bani).

 

Notă: Suma înapoiată cât și condițiile de returnare nu includ alte servicii (ex. ambalarea cadou).

Pentru orice informații suplimentare despre produsle noastre sau servicii va rugăm să apelați 078113737